İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

ODÜ'de İş Güvenliği Eğitimi Verildi

09.11.2018

Üniversitemizde işçi kadrosunda görev yapan 400 personele “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda geçekleştirilen eğitimin açılış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, idari personeller ve işçiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İş sağlığı bir bireyin sadece fiziksel değil aynı zamanda ruhen ve sosyal açılardan da tam bir iyilik halinde olmasını ve çalışanlara en iyi sağlık koşullarının sağlanarak bu durumun süregelmesi faaliyetlerini ifade etmektedir. Dolayısıyla iş alanlarının psikolojik atmosferi de iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir olgudur. Sadece fiziki çevre ve somut araç gereçlere yönelik kontrol mekanizmaları oluşturmanın ötesinde çalışanın ve çalışılan mekânın psikolojik ve sosyal şartlarının da iş barışını bozmayacak aksine sağlamlaştıracak bir biçimde oluşturulması ve korunması gerekmektedir. Çünkü bir işin kalitesi ve değeri, o işi ortaya koyan çalışanın ruhsal doyum düzeyinin kaliteli olmasına bağlıdır.” dedi.

 

Geçtiğimiz yıllarda karşılaşılan iş kazalarına dikkat çeken Rektör Yarılgaç, çalışma ortamında kurumların denetim mekanizmalarının etkin bir şekilde işletmesinin gerekli olduğunu belirtti. Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak birey odaklı yönetişim anlayışı çerçevesinde modern, akılcı, dinamik ve sorgulayıcı bir anlayışla iş sağlığı ve güvenliği konusunda ilgili mevzuatları tatbik ederek ‘güvenli ve sağlıklı çalışmanın yolu, dikkat, disiplin ve programlı çalışmaktan geçer’ anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda Ordu’nun ve bölgenin küresel vitrini olan Üniversitemiz, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da bir rol model olarak özveriyle çalışmalarını sürdürürken iş sağlığı ve güvenliği konusunda elde edilecek her kazanımın ulusal çerçevede katma değer yaratan evrensel standartlara uygun, kaliteli ve etkin işlerin ortaya çıkaracağını da bilincindeyiz. Ordu Üniversitesi, ‘Çalışanlarımız bizlere ailelerin emanetidir’ anlayışından yola çıkarak çalışma ortamlarını ve biçimlerini güvenli bir şekilde oluşturma gayreti içerisinde kurumsal yaşamına devam etmekte ve insan odaklı çalışma anlayışıyla ilerleyişini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

İki gün süren “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitiminde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar gibi genel konuların yanı sıra meslek hastalıkları, ilkyardım, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

 

Rektör Yarılgaç, İŞKUR Personeli ile Yemekte Bir Araya Geldi

Üniversitemize İŞKUR aracılığı ile alınan 60 personelden görev süresi sona eren 30 personel ile yemekte bir araya gelen Rektör Yarılgaç, özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı İŞKUR çalışanlarına teşekkür etti.

ODÜ Basın


Eklenme Tarihi : 19-12-2018 11:41:58